Νεφέλη – Dog Therapy

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Νεφέλη – Dog Therapy

 

Η Μ.Φ.Η. Όμορφη Νεφέλη ξεκινάει τη συνεργασία της με την Athens Dog Therapy και προσφέρει ομαδικές θεραπευτικές συνεδρίες με σκύλους συντροφιάς.

Η ομάδα “Athens Therapy Dogs” δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα τη μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους. Αποτελεί εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση για ευπαθείς ομάδες όπως ενδεικτικά: Α.ΜΕ.Α, ηλικιωμένους, άτομα που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ή ανίατες ασθένειες και παιδιά σε ορφανοτροφεία ή σωφρονιστικά προγράμματα.

Η ομάδα αποτελείται από θετικούς εκπαιδευτές σκύλων, ειδικούς παιδοψυχολόγους, νομικούς και διοικητικά στελέχη. Στο πρόγραμμα της Athens Therapy Dogs εντάσσονται ως εθελοντές και μέλη της ομάδας κηδεμόνες σκύλων αλλά και άτομα που επιθυμούν να υιοθετήσουν σκύλους που πληρούν τα κριτήρια να εκπαιδευτούν ως therapy dogs.

Αποστολή της είναι η συνεπής και αποτελεσματική παρουσία σε ιδρύματα και φορείς υποστηρικτούς στα άτομα των ως άνω ομάδων και η διενέργεια συνεδριών με σκύλους και θεραπευόμενους εντός συγκεκριμένου πλαισίου με σαφείς θεραπευτικούς στόχους.

Οι συνεδρίες είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Κάθε γκρουπ, με ένα σκύλο θεραπευτή, θα αποτελείται από 2 έως 5 άτομα. Όσοι από τους ηλικιωμένους επιθυμούν να συμμετέχουν στις θεραπείες θα πρέπει να το δηλώσουν στην γραμματεία της μονάδος (ώρες Γραμματείας 9:30 – 20:30), ενώ οι συγγενείς τους θα πρέπει να δηλώσουν ενυπόγραφα στα εξής:

  • Ότι συναινούν στη συμμετοχή των συγγενών τους στο Dog Therapy
  • Ότι δεν έχουν αλλεργίες σε σκύλους
  • Ότι συναινούν στη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο, στις οποίες δε θα φαίνονται τα πρόσωπά τους (πλάτη, ή θόλωμα των εικόνων)

Όσοι από τους ηλικιωμένους επιθυμούν απλά την παρακολούθηση των συνεδριών από απόσταση – χωρίς τη συμμετοχή στις θεραπείες- μπορούν να το δηλώσουν στους προϊστάμενους νοσηλείας, την γραμματεία ή την κοινωνική λειτουργό.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]