Νεφέλη – Ένωση Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Νεφέλη – Ένωση Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα”

Tην Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, με μεγάλη μας τιμή υποδεχθήκαμε την Ένωση Ποντίων Δάφνης-Αγίου Δημήτριού ” Η Μαύρη Θάλασσα” για μία μουσική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μ.Φ.Η. Όμορφη Νεφέλη.

H Ένωση Ποντίων ιδρύθηκε το 1988 με στόχους την διάδοση της ιστορικής γνώσης, που αποτελεί και βασικό στόχο του συλλόγου, καθώς επίσης την αναγνώριση της γενοκτονίας 353.000 Ποντίων από τους νεότουρκους του Κεμάλ, τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιδιαίτερα της πανάρχαιας Ιωνικής Ποντιακής Διαλέκτου, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης και την επιδίωξη επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη του συλλόγου.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, δημιούργησε ομάδα διδασκαλίας Ποντιακών χορών. Σήμερα έφτασε να έχει 4 ομάδες διδασκαλίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής με λύρα και νταούλι.

Οργανώνει διαλέξεις ποικίλου περιεχομένου, κάνει παρουσιάσεις βιβλίων και καλεί ποντιακούς θιάσους. Εμπλουτίζει συνεχώς την ιματιοθήκη παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει καθώς και την δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ οργανώνει τακτικά εκδρομές ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές.
Τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους.

[/vc_column_text][vc_empty_space][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”32″ title=”Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019″][/bsf-info-box][bsf-info-box icon=”Defaults-clock-o” icon_size=”32″ title=”11:00-12:00″][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row]