Ιόλη – Πάσχα 2020

Μια εβδομάδα πριν την Ανάσταση και στο Ιόλη διαμορφώνουμε το ανάλογο κλίμα.Οι φιλοξενούμενοί μας διακοσμούν τα δωμάτιά τους με τις πασχαλινές τους δημιουργίες!!!

Μια ευχάριστη δραστηριότητα που αποτελεί και βασική Μη Φαρμακευτική Παρέμβαση στην άνοια είναι ο Προσανατολισμός στην Επικαιρότητα. Στη Μονάδα μας έχει μεγάλη απήχηση από τους ενοίκους και εφαρμόζεται από την κοινωνική λειτουργό είτε ατομικά είτε σε ομαδικό πλαίσιο. Την τρέχουσα περίοδο διαβάζουμε , συζητάμε και λύνουμε ασκήσεις για τη Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα!

Τη Μεγάλη Πέμπτη ως είθισται βάψαμε τα κόκκινα αβγά!

Τη Μεγάλη Παρασκευή παρακολουθήσαμε με ευλάβεια από τις οθόνες μας την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης. Στη συνέχεια αναβιώσαμε νοερά την περιφορά των Επιταφίων των Ενοριών που ανήκαν οι ενοίκοί μας( από τους ανθοστολισμένους Επιταφίους της Σαντορίνης έως της Ελληνικής Κοινότητας της Αιθιοπίας).

Με πασχαλινά κολάζ και με την ανάλογη διακόσμηση αναμένουμε την Ανάσταση το Μ. Σάββατο και στέλνουμε τις θερμότερες ευχές στους αγαπημένους μας! Φυσικά το βράδυ απολαύσαμε την καθιερωμένη μαγειρίτσα!

Ανήμερα της Λαμπρής, γιορτάσαμε την Ανάσταση του Χριστού, γευματίσαμε τα πασχαλινά μας εδέσματα και τσουγκρίσαμε τα κόκκινα αβγά!

Δευτέρα του Πάσχα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε εορταστική διάθεση, με τραγούδια, τσούγκρισμα των κόκκινων αβγών μας και λαμπριάτικη ατμόσφαιρα!!! Πάντα, βεβαίως, με την αυστηρή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης!

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου και οι εορτάζοντες φιλοξενούμενοί μας είχαν την τιμητική τους! Με βιντεοκλήσεις δέχθηκαν ευχές από τους οικείους τους και ευχήθηκαν και εκείνοι σε όσους γιορτάζουν! Επίσης αφιερώσαμε χρόνο για ανάγνωση και συζήτηση για τον Άγιο Γεώργιο,τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο, με τη χρήση νέων τεχνολογιών!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment